Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Asteroid 243 Ida med sin satellit)


Jordnära

Tiggarskålar triggar inte attraktionslagen
mannens knäskålar skaver mot asfalten
med blicken sänkt ner i gatan
ser han inte alla

förbipasserande asteroider
han vet inte att jordnära asteroider
utgör ett stort hot
mot livet på jorden

han känner inte till
att en kollision med en större asteroid
som inte förbränns helt
av jordens atmosfär
kan orsaka katastrof

hans kunskap
handlar om fattigdomen
vad den gör
med människors själar
och hur det känns
när ens knäskålar skaver
mot asfalt
och ingen bryr sig

hans katastrof
har redan inträffat.




Fri vers av SweetTouch
Läst 422 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-10-21 17:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det gör ont att läsa, känsla och innebörd så inkännande att den känns. Bra!
2016-10-21

    ej medlem längre
Tiggeri! är ovärdigt. För alla
parter.
2016-10-21

  Larz Gustafsson VIP
Återigen: Situationen i hans hemland har förändrats till det sämre efter att kapitalismen återinfördes.
I Bulgarien och Rumänen hade alla arbete under det socialistiska systemet.
Liksom Albert Einstein tror jag på planekonomi som en lösning på västvärldens och hela världens ekonomiska problem.
2016-10-21
  > Nästa text
< Föregående

SweetTouch
SweetTouch