Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När dagen dör

Mörkret kommer utifrån
och letar sig
långsamt
inåt
krälar inåt
genom fönstret
lapar lystet i sig
av ljuset i rummet
slickar bort det röda,
det blå och det gröna
i tavlorna och får
soffkuddarna att
motvilligt
släppa greppet om
sina accentfärger
slukar dem
glupskt
var färg för sig

suger slutligen i sig
den rosa färgen och
spottar ut den
mot himlen,
där loskan lägger sig
längst ner,
flyter ut
till en bred
rodnande
rand
strax ovanför
den blödande
horisonten
en sista strimma av liv
innan dagen
långsamt
tynar bort
och
dör.




Fri vers av SweetTouch
Läst 577 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-10-21 18:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den skulle passa i en spökhistoria
Gillar hur du bygger upp en spänning
Mot slutet.
2017-07-05

  Goraxy 89 Orion VIP
Läst idag morgon 08 finsk tid ett antal av dina dikter och dragit slutsatsen att Du skriver ju förbålt BRA trots Din blygsamhet i presentationen, så jag följer upp !
2017-04-05

    ej medlem längre
Även vacker solnedgång kan skildras så! Tack
2017-01-02

    ej medlem längre
Berörd av iakttagarens öga...intighet.
Tack för jag fått läsa!
2016-10-21
  > Nästa text
< Föregående

SweetTouch
SweetTouch