Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Udda

Växande rotlöshet
inte bara flackande
inte bara vilse

en hel tillvaro
i total hemlöshet

hankar sig fram
mellan tillfälligheter

söker sin identitet
men marginaliserad
i samhället
udda




Fri vers av SweetTouch
Läst 303 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-10-18 22:59



Bookmark and Share


  danne //
Jo den finns i många människor i världen men även i vårt fina avlånga land,

Ändå skulle man säga den hålls fången,
eftersom vi lever i ett sekulariserat samhälle med en orientering kring individen och våra drömmar.

Det knepiga är för att nå en jämlikhet en harmoni kommer vi få betala ett pris, det är att vi måste då ta död på individualisten i vårt framväxande centraliserade land, och massan måste formas enhetligt utav en model .

Där vi inte passar in blir vi sjuka och belastar vårt samhälle o vips är vi strax utanför rammarna, men det är klart man kan dölja allt vad man är under en mask men de är dock en plåga som individ att inte kunna leva ut sin dröm här i samhället utan att bli stämplad som avvikande..

Själv är jag lite mer lr mindre avvikande, jag personligen tycker dina ord är viktiga och upplyser oss om just en framväxande värld där massan är på framtåg....

Det blir ett stiltje i samhället om alla är lika, vad händer då ...blir lite värsta science fiction berättelse styrd av en hård järnhand som utbrister Demokratur!

Tack SweetTouch för dina ord!
2018-10-16

    ej medlem längre
Märklig känsla du ger i denna dikt...känner igen känslan. .
Alla är lika mycket värda...alla har en identitet...alla är unika/udda på ett eller annat sätt. Det är det fina...så oändligt trist allt vore om alla vore en kopia! :)
2016-10-19

  Goraxy 89 Orion VIP
KANONBRA - Blir kort i tonen för jag finner inte ord att beskriva hur djupt i mitt inre orden här finner resonanans-botten.
2016-10-19
  > Nästa text
< Föregående

SweetTouch
SweetTouch