Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oblikvitet

Världen är sned.
Men inte du.
Fastän du inte ännu lärt dig att stå upp,
så är du/ni de rakaste.

Minns så bra när vi var på resa och gick genom ankomsthallarna.
Massorna.

Du hälsade på alla du såg.Sade "(H)ej"
Välbyggda rustningar raserades på ett ögonblick.
Du har ännu inte lärt dig att man inte ska hälsa på alla.

Just då förmår jag mig inte tänka på annat än allt som vill dig illa.
Sådana som vill kröka hårstrån.

Jag är sned.
Men du håller i mig.
Hindrar mig från att tippa över.




Fri vers (Fri form) av Kung Råg
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-10-21 12:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kung Råg