Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Det blir som det blir

det händer saker i livet

som det inte går att göra något åt

när man står där

när olyckan händer

ingen kommer till hjälp

det är då jag känner mig så ensam

och rädd

jag steg fel för en tid sedan

rollatorn tippade

som tur var

höll jag mig på benen

i ögonvrån såg jag alla som såg

det hända

utan att hjälpa mig

jag fick upp rollatorn

tog mig in i affären

handlade bara det nödvändigaste

sedan skyndade jag mig hem

i fredags hände det igen

jag orkade inte hålla kvar kassen

som stod på sitsen på rollatorn

varor rullade nedför slänten

den här gången

kom hjälpen

en man stannade med sin bil

hjälpte mig att plocka upp

det som ramlat ur

jag fortsatte hemåt

kände att det luktade av något

så jag stannade kollade

det var burken med smörgåsgurka

som gott sönder

jag skyndade på stegen

snart var jag hemma

öppnade dörren i porten

skönt att vara inomhus

inga ögon som kollade mig

väl inne hos mig

körde jag rollatorn in i köket

plockade ur det som var i den trasiga kassen

det var då jag fick se randen som blivit efter

lagen i den trasiga gurk burken

jag försökte toka upp det så gott jag kunde

det gick inte så bra

jag sa till mig själv

jag gör det i morgon

det blev inte av

så idag ska jag torka gölvet

för att bli av med det kladdiga som ännu är

kvar i hallen och köket

det blev ocksåen lång rand i trapphuset

den ska jag också försöka få bort

annars får jag säkert höra

att någon hällt ut öl där

det finns dom som klagar på allt

i den här trappuppgången

negativ över nästan allt

en riktig energitjuv

som jag försöker undvika

 

anits 23 oktober 2016

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-10-23 09:38



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2016-10-27

  Lars Hedlin
Berör inom Varm kram
2016-10-26

  Fem hjärtan VIP
Din berättelse berör! Styrkekram till dig!
2016-10-25

    Dan Myrbeck
Bra att det finns hjälpsamma människor! Jag tror många nutidsmänniskor skulle vilja vara mer hjälpsamma, men de är för stressade.
2016-10-25

  ResenärGenomLivet VIP
Det måste i alla fall kännas gott den gången när någon hjälpte dig...många människor nu för tiden har så bråttom och tänker bara på sig själva...
2016-10-24

    Birgersdotter VIP
Önskar dig en bättre dag imorgon kram
2016-10-23

  Niliboy
Heja heja! Det är verkligen intressant att följa din vardag å lära sig för kommande tider! Du är verkligen duktig!
2016-10-23

  Eva Helene VIP
När allt bara trilskas men bra att du behåller ditt lugn och gör så gott du kan, mer kan ingen begära. Fint att någon hjälpte dig (vid det andra tillfället) känns ju inte bra när människor bara går förbi och låtsas att inte se . . .
2016-10-23

  ULJO
Berörs av din text och dina vedermödor
2016-10-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP