Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slutet

 

Den sista våren är här

jag ser änglarna komma

deras andedräkt är så frostig

mot min nakna öppna hud

 

Innan sommaren är över

skall jag läggas till vila

i dofter av alla blommor

som växer ur sprungen jord

 

Och när hösten kommer

med färger i rött o guld

kommer den att ta mig i sin famn

för att värma min frusna själ

 

I allt detta kommer jag att se

vinterns första fallande snö

full av iskristaller o diamanter

möter jag livets slut

 

 

 

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-23 14:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Berör inom ....
2016-10-26

  ULJO
Berörande
2016-10-24

    ej medlem längre
En intressant struktur, att dö ur tid året runt. Lite av: Döden tänkte jag mig så ...
2016-10-24

  Annie b'larsson VIP
Den här var svårtolkad. Du talar om det Slutet som ska komma en gång när du är 105 år? Men jag får ändå inte ihop det. Du skriver att den sista våren är här. Som om det var nu. Det är vackra metaforer, men...
2016-10-23
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP