Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och allt det som aldrig blev sagt

Öar av oktober i dina ögon.
Pärletår över den svala kinden,
som ögonblicksglitter på lånad tid
för att sedan sakta
fångas upp av torra läppar.

Att hålla din hand,
att känna pulsens slag
som tysta ekon i månljus
som jämna vågor över vattenytan
vid oktoberöars tysta stränder.

Sommardagen
så varm och lätt.
Vi dansar ett ögonblick
som maskrosfrön i vinden
för att sedan
fångas upp av rimfrosten i strandgräset.

Oktoberord på gulnat papper.
Orden nuddar liv
blir en vaggsång i tystnaden
och den milsvida aftonhimlen.
Och allt det som aldrig blev sagt
smeker kinder som saknar.


Copyright text och bild/Änglaögon




Fri vers av Änglaögon
Läst 537 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-10-24 17:32



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fantastisk text som jag missat!
Berör själ och hjärta!
2017-05-29

  Janina Kaminska
Smärtsam och otroligt bra skrivet. "allt det som aldrig blev sagt" vemodsvackra ord som går rakt till hjärtat.
2016-12-31

  Salvation Pepper
Öar av oktober

Oktoberord

Fint. Fint.
2016-12-29

    © Birgitta Wäppling VIP
Finstämt och vackert formulerat.
2016-12-28

  Linda CH VIP
Mycket vackert!
2016-11-05

    ej medlem längre
Riktigt stämningsfull dikt!
2016-10-29

  Susanne Klint Martell
WOW!
2016-10-25

  mickech
Så vackert!!
2016-10-25

  Anya VIP
Mycket fina ord med originell ton. Tycker särskilt om den inledande raden:
Öar av oktober i dina ögon.

Vackert!!!
2016-10-25

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin höst - och oktoberdikt,
om minnenas kavalkad över den lätta, dansande sommar som svunnit; sitter som stelnad andedräkt av rimfrost på strandgräset... allt det som aldrig blev sagt...

Tack!
2016-10-24

    ej medlem längre
En underbart vacker och finstämd dikt.
2016-10-24

  ULJO
Fint
2016-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon