Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den bipolära kärleken

vi tittar på lägenheter
som en familj kan växa i
jag bär din son på mina axlar
hjälper honom med vantar och mössa
han somnar i min famn i soffan
vi säger att vi älskar varann
vi bygger hinderbanor i vardagsrummet
hoppar på kuddar i regnbågens färger
vi lagar middagar tillsammans
dansar och leker
spelar musik
vi tar hand om varandra
jag kommer bli en jävel på att byta blöjor
säger du

vi är en familj
vi måste ha fler barn
säger du

lugna dig
säger jag

men du vill inte vänta
du vill ha allt på en gång

du spenderar mycket pengar
köper nya prylar
till oss allihop
det bästa till dom bästa
säger du

vi tänder ljus och myser
delar en flaska vin mitt i veckan
vi köper lampor, tyger, speglar
vi sover tätt intill varann på natten
vi ska ha allt
precis allt
och vad roligt vi ska ha
när vi vandrar ut i livet
säger du

lugna dig
säger jag

-
en dag är alla ljusen släckta
musiken är avstängd
jag söker efter dig
i varje rum

din son är hos sin mamma
men hinderbanan är kvar
i det dunka ljuset blir bergen av kuddar till orörliga statyer
och mitt i röran finner jag dig
jag finner dig på botten av ditt liv
här görs inga barn
här byts inga blöjor
här äts inga middagar

jag orkar inte
säger du

vad orkar du inte
frågar jag

jag orkar inte leva
säger du
som om det vore en självklarhet




Övriga genrer av ejan
Läst 261 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-03-10 12:50



Bookmark and Share


    Hemmapoeten
Står man för stadigt kan man välta o tappa bort sig själv, ibland kan styrkan vara att våga släppa o ställa krav. Det är en fruktansvärd sjukdom, som är svår att besegra enbart med kärlek, utan att ätas upp
2018-03-17

  Poeten Salvador VIP
Mitt i det bipolära står du stadig
2018-03-10
  > Nästa text
< Föregående

ejan
ejan