Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det dolda Sverige

Farbror Melker - vet du vad?
hängde över Lilliecronas axlar
som en evig fråga
då han skyndade stegen
på flykt från
det svenska folkets skratt
bland fallna höstlöv
nedför Avenyn
från Stadsteatern till
Stockholmstågets befrielse

Det röda manifestet
lyste som utropstecken
i hans svarta portfölj
medan han tänkte på
att hans livsgärning
som karaktärsskådespelare
glömdes bort
under de korta sekunder
då han låg i vattnet
och argumenterade
med en förnumstig sexåring
och en hund som hette Båtsman




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-10-28 01:34



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Det är lätt att bli stämplad för livet efter att ha spelat populära roller. På gott och ont.
2016-10-31

  Annie b'larsson VIP
Jag menar att, du skriver om kända personer och ett händelseförlopp i något som jag själv skulle kalla prosa, och jag vet inte så mycket om Stockholmstågets befrielse eller det röda manifestet och kan därför inte tolka din text. Men jag är nyfiken på vad du menar.
2016-10-28

  Annie b'larsson VIP
Speake out! karl. Jag skulle hellre se ett prosastycke som förklarar vad du talar om.
2016-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP