Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På min arbetsplats

Försöker hitta ord
för det som inte syns men känns
det sitter en stålfjäder
i varje människas ryggrad
det finns dolda glasögon
där medmänniskor blir ledare eller ledda
subjekt eller objekt
dolda piskor i händerna
som känns men inte syns
det finns leende munnar
bakom den en annan mun
med ihopknipna läppar
bakom den vassa tänder
som kan hugga och slita
i de leende ögonen
skymtar de svarta hoten
bakom denna mask av lättsam glädje
finns en människa som gråter av förtvivlan




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-10-28 06:04



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Det är hårda bud därute. Snillrikt kamouflerade sandlådor.
2016-11-01

  Annie b'larsson VIP
Det sägs så mycket dumt. Skulle tro att det mesta är ren tanklöshet, men om människor som du, som ser och förstår, om vi alla hjälps åt att säga ifrån att vi inte accepterar att människor utsätts för tanklösa elakheter, då kanske det kan bli lite bättre. Men då måste vi alla hjälpas åt. Fint skrivet av dig!
2016-10-31

  Kjell Åhsberg
Det är inte lätt att läsa människor. Ofta är han/hon dold bakom en mask.
Aktuell text, tyvärr!
2016-10-31

  Magdalena Eriksson VIP
bra och läskig klarsyn o rovdjuret människan.
2016-10-29

  Eva Helene VIP
Ja, ligger mycket sanning häri. Välskrivet!
2016-10-29

  Mia Popiana
Bra fångat och ett mycket viktigt ämne. Många människors vardag tyvärr, fast vi borde veta bättre.
2016-10-29

  Carl Mikael Fäldt
Aj då!

En helt vanlig arbetsplats-i ett fantastiskt rikt land-där alla är så måna om varandra;)


En viktig text detta!
2016-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP