Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något litet om huvudstadens många frestelser för turister.


En märkvärdig historia (del ett)




Det var en gång två människor, vanligen bosatta i Göteborg, som var i huvudstaden för första gången. De hade varit på systemet och köpt en sexpack öl som de delade på och första burken hade de nyss öppnat och satt nu och delade den sådär som två göteborgare syns göra ibland. Den ena, låt oss kalla honom Albin, satt och tittade som förundrat på en man som beslutsamt verkade flanera i just deras riktning. Albert, som den mannen hette, glodde stint på den av öl pimplande mannen som vi är kan kalla Maximilian, så precis sådär stöddig ut som en ju hört att just stockholmare ibland är. Väl framme yttrade sig den breda mannen och det lät ungefär så här.
'Du vet väl att det är förbjudet att förtära rusdrycker offentligt?'
Varpå Kenneth svarade i en annan persons ställe.
'Han ser inte berusad ut än, i mina ögon'.
Den brede mannen muttrade något ohörbart och började lunka bort mot en fontän i närheten. Du vet den där som


Andlös fortsättning i del två.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 319 gånger
Publicerad 2016-11-05 11:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP