Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Ord bara ord är inte alltid bara ord

det händer att jag skulle vilja vända

när jag möter vissa månniskor

jag gör det inte

trots att jag vet

att det kommer att komma många frågor

inte alltid snälla

ur den människans mun

jag börjar ana

att hon är avundsjuk på mig

jag har fått nya vänner

vi är ute och går nästan varje dag

ibland går vi hem till någon av oss och fikar

efter promenaden

vi umgås

har trevligt

det känns som den här personen

missunnar mig att må en stund av dagen

personen i fråga har blivit erbjuden

att följa med oss på våra promenader

ville inte

varför

vill kanske gå hemma och tycka synd om sig själv

i dag möttes vi två gånger

den här människan är en riktig

energitjuv

sådana vill jag inte ha att göra med

om jag kan undvika det

jag är så glad och tacksam

över mina nya vänner

som är positiva glada vill alla väl

ibland kan jag inte rå på mina tankar

så ikväll har jag haft mina funderingar

varför jag alltid drabbas av någon

som gör att jag känner mig olustig

nu har jag ingen bil

så det syns inte om jag är hemma eller inte

ingen fast telefon har jag heller

så det går inte att veta om jag är hemma

ute och går

är hundvakt

eller på någon annan aktivitet

det är snart sängdags för mig

i morgon är det kyrkogårdsandakt när det börjar skymma

då går jag och en av mina vänner dit

några åker dit med sina familjer

det är så fint med alla ljus

några psalmer

efteråt är det fika för den som vill

i natt ska jag sova

drömma fina drömmar

inte ha avundsjuka människor i tankarna

 

anits 4 november 2016




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-11-04 23:46



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Vad roligt att du har fått nya vänner!
Varm kram!
ML
2016-11-10

  Anya VIP
Tycker Dan fångar essensen här. Man måste välja och välja bort. Själv har jag svårt för det men lärt mig med åren. Sociala spel är aldrig lätta...precis som diktarjaget berättar.
2016-11-10

    Dan Myrbeck
Det finns nog många orsaker till att människor beter sig som de gör.
Välj de du gillar!
2016-11-07

  Eva Helene VIP
Klokt och fint!
2016-11-06

  ResenärGenomLivet VIP
Så trevligt att du har fått nya vänner...du får fokusera på dem istället...
2016-11-06

    sajo
Du skriver så bra Stina. Jag njuter av dina ord och bilder. Skulle om jag hade ork följa med ut och gå. Hur kan man neka till att bli erbjuden att följa med på era promenader ni skiner som solar. Den personen måste vara en energitjuv. Jag var till Uppsala i torsdags. Sedan en fröjd att få läsa dina ord. Applåder.
2016-11-06

  Lars Hedlin
Sänder dig kramar :)
2016-11-05

  ULJO
Allt gott till dig
2016-11-05

  Larz Gustafsson VIP
"Ord är inte bara ord, det finns en mening bakom dem"
Minns den låten från barndomens radio.
2016-11-05

  Niliboy
Ha det så gott!
2016-11-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP