Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sjuka vården

 

hur talar man om för någon 

som tappat livslusten 

att livet är värt att levas

 

hur berätta att mörkret som är nu

kommer att skingras

ljus kommer skönjas i sprickorna

 

bara för att någon inte är hel

är man inte bara trasig

man är så mycket mer

 

så hur talar man om för någon

som nyligen försökte ta sitt liv

att du ska inte dö ännu

 

att läkaren som skriver ut dig

med nya piller i handen

menar inte att du ska ta alla på en gång

 

det är inte bra att blanda med alkohol

men det suddar ut gränserna säger du

och gör det lättare att våga sig över kanten

 

något ska jag väl ändå klara av

om det så är det sista jag gör

psykvården - den nya ättestupan?

 

hur många liv ska offras i förtid

hur många anhöriga ska sörja

när slutar ensamheten döda 

 

bror

min bror

gör oss inte så illa

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-11-05 00:09



Bookmark and Share


  Natten24
riktigt riktigt braa. men aj, så ont de gör, för de är verkligheten för så många.
2017-07-16

  Bibbi VIP
Skriver under på mare.
2016-11-09

  bumerang

Oj, dikten är bra skriven.
Pekar just på det viktigaste.
Viljan att kynna hjälpa.

Ansvaret dock, måste alltid ligga på den enskilde.
Av respekt.
2016-11-06

    ej medlem längre
den svenska "vanvården" för att citera en tänkare jag känner.. bra stycke om realitet. tack.
2016-11-06

  mare VIP
Den sjuka vården
instämmer till 100%
politiker står ansvarig!
dina ord om din bror
berör mig så mycket
han är en av många många..
kämpa på, jag är med
på ett hörn och höjer min röst
för honom och alla andra
som mår dåligt!
sänd honom en STOR
varm kram från en
medmänniska som
bryr sig om!

2016-11-06

    ej medlem längre
Poesia här har du skrivit en väldigt bra text. Den fångar en, når in i hjärtat.

Texten är tänkvärd.
2016-11-06

  Nils-Robert
En smärtsam text om det allra svåraste
2016-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP