Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gran Canaria, Santa Lucia






Besökte några byar uppe i bergen

i en av dem gick jag in i en kyrka
och tände ett ljus för min dotter

efteråt fick jag veta att byn hette Santa Lucia

Neta blev vald till Lucia i skolan
men ville inte

varför blev det i just den byn
som jag tände mitt ljus




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2016-11-06 10:59



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Underligt..., som ett tecken från någon...
2016-11-07

  överlevaren VIP
Varm och fint lyser orden!
2016-11-07

  walborg
Varm kram!
2016-11-07

  Jeremiel
Små tecken att tyda.
Det lilla ljuset,
mycket värme gav tillbaka.
2016-11-06

  Rise Little One
Det finns alltid en mening i saker och ting man gjorde i livet.
2016-11-06

  Marianne Räf
Ja, man kan undra ifall det var av
slumpen eller med en övernaturlig
helig Mening....
2016-11-06

  StinaJ VIP
En fin text som leder till eftertanke. Det finns säkert en anledning till att du valde just den kyrkan.
2016-11-06

  Marja-Liisa Koski VIP
Din dotter ville säkert skicka en hälsning till dig och meddela att hon hade det bra!
Kram!
ML
2016-11-06

  Eva Helene VIP
Sammanträffande som berör, mycket fint och meningsskapande!
2016-11-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Dikten slår an en sträng i hjärtat! Mycket fint och berörande diktat.
2016-11-06

  ResenärGenomLivet VIP
Det är en fråga som är svår att besvara...det var nog bara meningen att det skulle bli så...
2016-11-06

  Niliboy
Guds försyn!
2016-11-06

  ULJO
Det var nog så tänkt helt enkelt
2016-11-06

  Gunwale VIP
Den byn minns jag med skräckblandad förtjusning: de blommande mandelträden (var det väl?) och de vackra bergen plus vetskapen att snart väntade bussresan hem genom hårnålskurvor. (Grundrädslan fanns ju redan där, detta var en rehabresa, betald av bcf.)
2016-11-06

  Maria Sundelin VIP
Livet är outgrundligt
Kramar
2016-11-06

    ej medlem längre
dog hon av barncancer?
2016-11-06

  i af apa
ödet har sina vägar...
2016-11-06

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Döden är, liknar livet!
2016-11-06

    ej medlem längre
Vilken varm och fin text!
2016-11-06

    Birgersdotter VIP
Fint.Hoppas semestern var mysig och stärkande!
2016-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP