Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet

Vi seglar på eviga hav
Vattnet är djupt och stort
Undrar vart resan bär av
När vi härifrån reser bort

Vågorna högt över relingen går
Det är långt till närmsta strand
Hoppas att vi till säkerhet når
Hoppas att vi kommer åter till land

Vi seglar utan karta och kompass
Mot ett mål vi inte känner till
Vi korsar gränser utan pass
Vågorna för oss precis vart de vill

Vännerna är matroser på samma båt
Alla har en viktig roll att sköta
Tillsammans hjälps vi alla åt
Att havets stormar möta

Livet är som som ett väldigt hav
Ingen har ännu funnit ut
Vart hän vi efter livet blir av
När vår långa seglats är slut

Vad händer där borta på främmande mark
Jag hoppas där finns något nytt att se
Något som påverkar oss starkt
Något av det som vi önskar ska ske

Vad finns bortom vår stund
Bakom dörren stängd
Jag drömmer om en grönskans lund
Med lycka i evig mängd








Bunden vers (Rim) av Eugen
Läst 327 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-12 08:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lyckan kommer bara till ditt bo
om du i hjärtat på den kan tro
att söka och leta den överallt

gör livet så kallt

Vi bär den inom oss :)

kramar om
2016-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Eugen
Eugen