Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterbruden

 

Vinterbrudens bleka hud

anemisk i sin vita skrud

ej ens en gnutta rosig kind

trots ute blåser iskall vind

 

Hon väntat länge på den rätte

sökt bland tomtar, män  och vätte

med iskall blick hon dem förtrollar

och med kyla hjärtan skållar

 

Hålögd vakar hon  i gläntan

bidar tiden i sin väntan

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av prima donna
Läst 460 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-11-22 07:19



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
En underbart vacker dikt.
2016-11-27

  Nanna X
Självklar i julkalendern!
2016-11-25

  Monika A Mirsch VIP
Dessa rader bedårar - underbart!
2016-11-22

  TrollTörnTrappan VIP
H-is-nande bra! och s-kall-rande vackert skriven! ...med/utan vättar o allt.
2016-11-22

  ULJO
Vinter brud. Titeln talar sitt tydliga språk. Enastående
2016-11-22

  Stefan Albrektsson
Snajdigt rimmat - månde den rätte komma? Eller så kanske hon får gå på jakt själv?
2016-11-22

  Zandor
den som väntar på något gott har oftast väntat alldeles för länge...
2016-11-22

  aol
Vackert skaldat med både känsla och rim uti, gillas mycket.
2016-11-22
  > Nästa text
< Föregående

prima donna