Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En skamsen morgon såg jag löv på vägen. Ska inte spendera nätter där längre. Ska vara starkare. Kram vänner.


De sista höstlöven över den första snön

Det ligger höstlöv över snön på den väg mot hans lägenhet. Mina fötter hittar vägen i dit i den mörkaste av nätter.
Det ligger höstlöv på snön. Jag märker de inte förrän jag går samma väg fast i motsatt håll. Bort från honom. Rätt håll. Morgonen jag kastat nycklarna i brevinkastet för sista gången.
Höstlöven reagerar för långsamt på kylan och ligger nu blottade över novemberstockholm. Mörkröda runda små blad som blinkar mot mig morgonen efter.
Saker händer i fel ordning.
Jag visar mig svag efter jag bevisat mig vara stark.
Första snön faller före de sista löven faller.
Men igår kväll föll det sista lövet.
Ikväll faller snön igen.
Jag har bestämt mig igen.
Aldrig mer.




Fri vers av LillaLovis
Läst 343 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-11-15 22:48



Bookmark and Share


    Shush
första halvan är oändligt vacker.

jag fastnade extra mycket för detta stycke:

"Det ligger höstlöv på snön. Jag märker de inte förrän jag går samma väg fast i motsatt håll. Bort från honom. Rätt håll. Morgonen jag kastat nycklarna i brevinkastet för sista gången."
2016-11-29

  Respons VIP
Naturen i samklang med kärlekskvslen. Bra!
2016-11-16

  Bearded Bear
Oj!! Berörande!! Fint vemodigt vacker.
2016-11-16

  Loeitt
"Jag visar mig svag efter jag bevisat mig vara stark" - Fantastiskt!
2016-11-15
  > Nästa text
< Föregående

LillaLovis
LillaLovis