Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här borde det stå någon form av förklaring, men det verkar ju vara som överkurs om en sådan faktiskt behövdes också.


Kappan vänder vinden




Problemet med freden och friden, tänker Catrin, är att den skapar rastlöshet hos så många. En massa energi som skulle kunna gå åt till att verka, går istället åt till att känna sig meningslös och rastlös. Hon har själv gått från att ha ett behov till att ersätta det med att hugga ved och känna sig fysiskt och känslomässigt aktiv. Så istället för att slå folk på käften, söka upp eller påbörja bråk, bara för att få utlopp för det som känns som en sorts överenergi, så brukar hon fråga om det finns något att göra där och här. När hon inte får nog så brukar hon dra in någon i sitt liv och säga saker som 'nu går vi och gör det', vilket ofta tolkas som sex eller supa. Fast hon menar precis vad som helst, bara det 'händer något'. Men ibland då hon känner sig vara på det humöret så dansar eller sjunger hon, precis som om hon verkligen vore på lyset eller med i en film, på scenen för att spela upp en pjäs eller bara som 'väcka allmänheten'. Catrin tycker sig ha förstått att för att få något att hända, så får hon göra det själv. Hon kan ofta inta bara sitta och slappa någonstans eller fika med en vän. Utan var hon än befinner sig så vill hon ofta att det sker något, och då tar hon tag i utvecklingen själv också. Därför är hon populär hos djur och barn, de vill ju ofta att hon skall befinna sig i centrum och liksom 'starta upp', innan de slår följe med henne och 'bara gör' och 'bara är'.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-11-16 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP