Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntan på sista färden

 

Livet som senior,
att bli gammal,
en åldring,
en äldre pensionär
Vill inte klaga,
och vara till besvär
Placerad på hemmet
Isolerad från omvärlden
I väntan på sista färden

Dagen D, när Livet tar slut
Läget inom åldringsvården
är brutalt akut

Livet som pensionär,
Var det meningen att
det skulle bli så här
Dagar i ensamhetens
och tystnadens rum
Aldrig har någon tid
noll kommunikation
Tappar orden och blir stum

Löständer och diverse
kroppsliga besvär
Ålderstecken som dålig syn
och ben som inte längre bär

De tillhör generationen
som ej vill klaga
Livet som pensionär
Vill ej vara till besvär
En sista tid av livet
blir allt annat än en saga
Var det meningen
att det skulle bli så här

Med en matlåda om dagen,
går man knappast upp i vikt
Ensam i ett rum,
att aldrig få komma ut
eller att få känna
frånvaro från hunger
mättnad i magen
Vården har slagit bakut

Kroppen är svag och värker,
För gammal för att ställa krav
Ingen promenad som stärker
Man är fast i vårdens hav
Lagar och regler styr
ekonomi som bantas ner
Pensionärer i fokus
finns inte mer

I tider bakåt av minnen
Livet var fullt av äventyr
En dans på logen
Fanns inga tankar
på åldrandet
Det var ingen tanke
som slog en
De svälter
De tas inte omhand
De lever i osynlighet
I ingenmansland

Dagen D, när Livet tar slut
Läget inom åldringsvården
är brutalt akut
De tillhör generationen
som ej vill klaga
Sista tiden blev ej en saga
Livet som pensionär
Vill ej vara till besvär
Var det verkligen meningen
att livet skulle sluta så här

 

Text uppkommen som en reaktion på denna artikel:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23924565.ab

Bild: Aftonbladet

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 411 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-11-19 15:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale