Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Saknad och längtan.


Ett utkast behöver feedback...

En stjärnklar natt vid ledsen sjö, en allé av ljus visa vägen. En gnistrande gata så praktfull och grann, ackompanjerad av Näckens fiol. Svävande toner så mjuka och nätta, jag sakta gå gatan fram. En gata av ljus kan ej bära.

Svävande toner så mjuka och nätta, ett förföriskt gnistrande sken, de föra, de leda, de locka, mig bort från allt ont som jag se. En kyla sig sakta nu spridas, ju längre längs gatan jag gå. Att vada i mörker, att vandra i ljus, mot toner så lätta och nätta. Sjöråets händer nu för mig, ledigt och snällt mot sin vrå, längtan till mörker och lugn jag önska speglings värld nå, dock en gata av ljus kan ej bära.

Svävande toner så mjuka och nätta, en kyla som biter som få. Händer som vänligt mig föra, dit som jag inte kan gå. Ett




Fri vers av Zarilda
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-11-29 17:30



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Jag tycker om den här texten ! Bildspråket är mustigt, skönt - Men? - Orden lever INTE - språkbruket sitter inte naturligt (Du talar inte så? - Hoppas jag åtm.) ! Försök skriva mer som du talar (vardagsspråk) och glöm de där misslyckade 1800 tals Öfversettningarne af romanthiska tyska poeter !
2016-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Zarilda