Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första advent

 

"Advent du väntade

ditt namn är ankomst

med ljus du kommer

öppnar våra sinnen

till vänligheten

skapar julefrid"

 

Vi tände första ljuset och se, där infann sig en stillhet

en magisk tystnad i det fridfulla huset

Vi var fortfarande en och samma, så nära inpå

som om våra hjärtan och lungor andades samma blod

Vi är en och samma, oskiljaktiga delar av vår kropp

så sårbara inför varandras ord och tankar

utsträckande våra händer i beröring som ger oss liv

 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-11-28 07:49



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra och fin text
2016-11-29

  Stanley Rydell
"Utsträckande våra händer i beröring som ger oss liv" - så nära vi kan komma, och det är allt. Vackert, rituellt!
2016-11-29

  Marita Ohlquist VIP
Ja, det ger en speciell känsla att tända det första ljuset!
2016-11-28

    ej medlem längre
Advent som en gränssituation. Intressant! Verklig kommunikation!
2016-11-28
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP