Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


En dag i livet

en av alla dagar i mitt liv

blev lång

kände otacksamhet för det jag gjorde

jag har länge tänkt

i år är det sista gången

jag sitter här

säljer almanackor, böcker, vykort

och allt annat som ingår där jag sitter 

i år är det sista gången

när det inte går att förstå

att jag orkar inte en hel dag

blir nästan hånad för det

jag skulle få sitta halva dagen

blev det så?

inte alls

ingen rast skulle jag heller inte få

det fick jag efter mycket tjat

den som kom och bytte av mig

sa

skynda dig at fika

fika?

det behövde jag inte

just då

jag gick och åt

det var nödvändigt

när jag var så skakis

det var gott

risgrynsgröt och en skinkmacka

det behövde jag

jag gjorde mig heller ingen brådska

det var skönt att koppla av

från försäljningen en stund

det blev en stund kortare än vanligt

jag satt och sålde

innan jag gick hem

drack jag en kopp kaffe och en saffranasskiva

det var jobbigt att gå hem

det var halt

stavarna är inte min bästa vän

jag kom hem

fick av mig skorna

la benen högt

njöt av att vara hemma

försökte koppla av två stökiga dagar

 

anits 29 november 216




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-11-29 17:41



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är så tråkigt när människor inte har förmågan att förstå...ta hand om dig och gör bara det du känner att du orkar med...
2016-12-02

  ULJO
Starkt skrivet
2016-12-01

  Fem hjärtan VIP
Man önskar att folk kunde vara lite mer inkännande.. Varm kram
2016-11-30

  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Helene.
2016-11-30

  Eva Helene VIP
Svårt när människor inte ser eller vill förstå utan bara ångar på utan att ta hänsyn!
2016-11-30

  Niliboy
Du är duktig du, men det organiserade föreningslivet kan bli för mycket. Så är det för mig.
2016-11-29

    Dan Myrbeck
Det är tråkigt att människor inte kan respektera varandras behov och begränsningar.

Jag tror att det - tyvärr - är vanligt att det blir missförstånd i föreningar, det kyrkliga, etc.
2016-11-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP