Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SE MÄNNISKAN

"Styrelsen" på bänken

i kyrkparken

 

träffas varje dag

en morgonstund

 

innan bolaget öppnar

med tröstens droppar

 

visslar, vinkar och ropar

" Heja, Syrran" till mig

 

Lilla B klipper ut

mina insändare

 

läser högt för "Styrelsen"

på bänken i parken

 

de respekterar Syrran

som kämpar för Brorsan

 

för att jag ser dem,

mina medmänniskor

 

bakom den slitna

oputsade fasaden




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-12-08 16:14



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
O, så berörande och fint skrivet...
2016-12-10

  Petter Wingren
Styrelsen bra ord som sammanfattar din inställning. Respekten och humorn.
2016-12-10

  Fem hjärtan VIP
Vilken varm och berörande text!
2016-12-09

  Valter Örn VIP
Jag har samma erfarenhet som du. Eftersom jag ser på alla som på en kompis så får jag vänlighet tillbaka. Här på Södermalm händer det ofta att både tjejer och killar hejar på en på gatan och det är så härligt !
2016-12-08

  Onomatoprofet VIP
Ja, de ser också människan som ser dem och inte tittar bort när hon går förbi.
2016-12-08

    ej medlem längre
Det är gott att se prov på medmänsklighet.
2016-12-08

  Rise Little One
Mänskliga tankar!
2016-12-08

    Sefarge VIP
Tacksamt att det finns
En bänk för medmänniskor
att sitta på, och att Du ser
och respekterar dessa.
Utanför ekorrhjulet
sittandes där.
Och ger oss
Tankar att
tänka på!
:)
2016-12-08

  Blomma-Stjärna VIP
jag säger detsamma som Marita; skönt att det finns människor som du, som ser att vi är till här - oavsett fasad.
2016-12-08

    Dan Myrbeck
Fint o tänkvärt.
2016-12-08

    ej medlem längre
Vilken underbart berörande text!
2016-12-08

  Marita Ohlquist VIP
Kloka, fina du som ser det många inte kan/vill se, medmänniskor!
2016-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP