Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag fick ha det som jag ville?

 

Hon tog jobb som cykelbud

i små tighta trikåer cyklade hon runt staden

för att tjäna pengar åt oss

sen tog vi alla etthundrafyrtionsex tusen femhundra sju kronorna

och flydde landet

i tre år

 

Hon fyller tjugosju i oktober

men det är inte min dag att fira

längre

vi skrattade ofta

hon och jag

i vår lilla lägenhet högst upp på gatan

 

Sen träffade hon en kille från London

fell in love

och jag missade min chans

flyttade isär

träffade någon annan en tag

men det var aldrig samma sak

 

Tog ett jobb i en fiskaffär

stank fisk dygnet runt

kärringarna klagade på tjocka fileér

tills jag stack kniven i bröstkorgen

och frågade om den satt bättre där

 

Berättade jag att de flyttat ihop?

En trea på linnegatan

med balkong och kakelugn

hon tog min soffa

jag tog hennes shampo

nu för tiden luktar jag som henne

varje kväll

jag gillar tryggheten

när hon sover nära mig

 

Ibland stöter vi på varandra på dansgolvet

eller i en bar

hon ser alltid lycklig omedvetandes ut

jag känner mig som en fuktig trasa

på ett cementgolv

hon har klippt sig

färgat håret rött

men leendet är detsamma

och den där stilen hon har

som fick mig på fall första gången

 

Han är musiker

något jag aldrig varit

bara drömt

han är lång och sunkig

hon kort och vacker

Jag har hört att de letar hus

och han har fått skivkontrakt

undrar om de reser lika mycket

som vi gjorde

 

Om jag fick ha det som jag ville

skulle London raderas från kartan

och en pistol sitta mot hans huvud

men jag får aldrig min vilja igenom

 




Övriga genrer av SofiaN
Läst 462 gånger
Publicerad 2006-05-16 12:03



Bookmark and Share


    vilsen
en underbar text, en av dina starkaste !!!
2006-05-17

  Jojo
Mycket gripande, naket och fullt av känslor! Mcyket bra!!
2006-05-16

  Propella
Jaha. Nu bölar jag igen. Vet inte vad det är med poeter, men texter (och då texter som den här) slår undan benen på mig. Jisses Sofia, det här är så vackert att det nästan är olagligt.
2006-05-16
  > Nästa text
< Föregående

SofiaN
SofiaN