Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du har nyckeln

 

du har nyckeln till ljuset inom  mig

snälla vrid om
tveka inte
darra inte på handen

det gnisslar och tar emot
sen tar det stopp

tänk inte

att det är meningen
att det skall förbli låst

känn att detta är din mission

hämta oljan
få låset att fungera

det gnisslar och knakar
för att äntligen öppna sig

till ljuset inom mig

 

©tk.




Fri vers av thyra
Läst 273 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-12-07 17:56



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Fin dikt
2016-12-10

  Lars Hedlin
Bra stark och i beröring
2016-12-08

  Gunnel Eriksson VIP
Nyckeln fin metafor för kärleken.
Bra dikt med de korta raderna utom
första där vi blir introducerade.
2016-12-08

  RitaBrunner
Tycker om hur du använder nyckeln som metafor för att släppa in ljuset/kärleken...

2016-12-07

  Anders Nordlander VIP
Bra dikt Thyra
Jag tycker det är är självklart vilket ljus du menar... kärleken
2016-12-07

    Lars J
Vacker dikt om det enda sanna ljuset, kärleken :-)
2016-12-07

  Larz Gustafsson VIP
Vilket ljus menar du att det är?
2016-12-07
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra