Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intervju med Stefan Löfven

Reporter(R): Blir det inte svårare för dig att prata om bristen på mänskliga rättigheter i Kina nu när det handeln med Kina går så bra?
Stefan Löfven (SL): Jo
R: Vad drar du för slutsats av det?
SL: Att jag inte pratar om bristen på mänskliga rättigheter
R: Så du menar att du struntar i att människor avrättas, torteras och fängslas i Kina?
SL: Nej
R: Vad menar du då?
SL: Att det är viktigare att vi tjänar pengar än att vi räddar några själar från avrättning eller tortyr.
R: Så ekonomin går före humanismen?
SL: Ja
R: Om Kina skulle ställa krav på att vi skulle inskränka de mänskliga rättigheterna även i Sverige, hur skulle du reagera då?
SL: Då skulle jag bli rädd!
R: ...och?
SL: ...jätterädd!
R: Men vad skulle du göra?
SL: Jag skulle tala om för hela svenska folket att jag inte tycker om det
R: Se'n då?
SL: Då skulle jag tala om för Kina att det är "business as usual"
R: Skulle det inte kännas som en underkastelse i förhållande till en diktatur?
SL: Jo
R: Tack för att jag fick ställa några frågor!
SL: Ingen orsak!




Övriga genrer (Essä/Recension) av Respons VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-07 22:23



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
När du skriver sådana här texter där du påstår vad en politiker, som du namnger, skulle ha sagt, så är jag säker på att man måste ange källan någonstans, lämpligen under texten, samt att du medvetet ändrat den ursprungliga korrekta texten. Du måste tala om att detta inte är vad Löfven ordagrant sagt, utan något du hittat på.
2016-12-12

  Kjell Åhsberg
Ja, så här ihålig är politiken, vare sig den är vänster eller höger. "Business as usual" går alltid före. Allt vackert tal om mänskliga rättigheter är just bara tal, tomt och innehållslöst.
2016-12-11

  Blomma-Stjärna VIP

marknaden är gud - "vi" följer
- men socialdemokratin sviker här ty den bör vara ett undantag - åtminstone till hälften!
Finurligt uppnosigt skriftat, som Sefarge kommenterade!
2016-12-08

    Sefarge VIP
Vända blad och gå vidare
"Same old Sweden"
Finurligt uppnosigt
Skriftat!

2016-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP