Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför vill någon bli martyr?

 

 

han var ung

han hade en stark tro

han kände stridslystnad  inom

ville kämpa för sina bröder

anslöt sig till kampen

en kamp för de rättrogna

hans övertygelse var stark

han ville bli martyr

få komma till himlen

och få sin belöning där

de skönaste jungfrur väntade där

 så kom dagen han väntat på

en stark eufori ögonblicket innan

sedan en enorm explosion

han splittrades i tusen delar

 

efteråt en kuslig tystnad

in i döden han tog

hundratals människor

oskyldiga människor

men enligt honom

inte rättrogna människor

därför skulle de dö

han var Gud och Herre

över mänskligheten

för detta var han beredd att dö för

över detta kan man undra

sorgligt det hela är

vad betyder ett människoliv?

är det inte mera värt?

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-12-09 13:29



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fullständigt ofattbart att de är övertygade om att de skall bli belönade för att de dödar andra!
2016-12-09

    ej medlem längre
Ja det är sorgligt att människor ska bli så grundlurade i religioners namn! Och det värsta är att oskyldiga människor mister livet...
2016-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP