Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äktenskapskolik

 

Äktenskapskolik (mitt? påhittade ord). Vad är det? Vad symboliserar ordet? Tills döden skiljer oss åt blir förbytt till: Tills tristessen skiljer oss åt. När vi blir främmande för varandra. Själsfrände upphör. Ett äktenskap som endast hålls ihop pga ringarna på fingret, texten i vigselbeviset och ev barn som man har skaffat ihop. Ett ytligt äktenskap som håller fasad för publiken. Marionettdockor för släkt och vänner. Masken på så länge som det går. Den äkta kärleken raderas.

Och bristningsgränsen? När kommer den? Efter kanske år av ständig kolik - sömnlösa nätter, gråt och skrik, press och stress att hålla ihop - trots allt. Äktenskapskolik. Det går över....kanske, nån dag. Kolik fungerar så, generellt - fast symboliskt då (kärlekskoliken). Distansen från varandra växer och närheten dör ut. Separata sovrum, ensam frukost, tystnad och noll känsloyttringar. Din kropp och själ skriker varje dag - orkar inte, men ändå stannar du och håller ut stormens vindar.

Men de facto är: Förhållandet dör - äktenskapet når sitt slut en dag. En dag brister fördämningen och två själars förening består i att endast bråka och tjafsa om ekonomin, sex och vem som ska ta disken. Den kärleksfulla romantiken blir förbytt till antikärleksism (mitt påhittade ord). Det är inte rätt att stanna kvar och man väljer till slut att lämna äktenskapet och fly till ett nytt liv.

Smaka på ordet: Kärlekskolik. Antikärleksism. Drabbar många relationer och äktenskap. Men grattis till Er som har lyckats att hålla ihop, decennium efter decennium. Nä men grattis.

Jag valde att inte stanna kvar. Fanns inget som kunde rädda något. Det var en lögn att stanna kvar. Därför valde jag att bli singel för snart 6 år sedan. Och jag vill inte hamna i denna äktenskapskolik igen. Eller uppleva antikärleksismen. Härligt att vara ensam och singel - fri och oberoende.

Tack för mig och mina nedskrivna tankar denna Valborgsmässoafton 2015

 

Bilder från nätet

 

 




Övriga genrer av Valkyria-Fatale
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-13 21:41



Bookmark and Share


  döden.kuken.livet.1987.4ver
Orkade inte läsa dikten men bilderna var kul!
2016-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale