Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åh strålande Jul!

_____________________________

Simmar genom neonklädda stenar

tunga mörka toner förgyller mitt inre

 

Förljugna helger som tomten och hans

Nonstop-verkstad får mig att må illa

 

”Jul jul strålande jul”

Trams över konsumtion och stress

 

Så glad att jag inte längre befinner mig

bland förljugna släktingar och allmänt pack!

 

 




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-12-20 00:19



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Ja, julen gör mig kluven, inte minst med tanke på all kommers som tagit över, budskapet har för länge sedan försvunnit i köphets och annan julhysteri.

Men kanske kan man fira jul på sitt eget sätt, själv sätta reglerna och på så vis kunna ändå kunna njuta lite av denna högtid som för många kan bli väldigt jobbig på olika vis!

Tänkvärd Jultext hursomhelst!


2016-12-23

    ej medlem längre
Känner igen mig i din text.
2016-12-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag har full förståelse för ditt resonemang. För mig är julen inte så viktig. Barndomen förstörde den glädje som då borde funnits. Det sitter delvis i fortfarande.
2016-12-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, skönt att fira jul i lugn och ro!
2016-12-20

  Valter Örn VIP
Hur kunde det bli så här?
En förklaring: The same procedure as every year, James !
2016-12-20

    ej medlem längre
Ja, håller med! Mår bara dåligt av allt glam och glitter...
2016-12-20

  ULJO
Det var ord och inga visor där.
2016-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP