Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En paradox brukar kunna vara sådan till sin natur att även om läsaren tycker sig 'förstå precis', så är den i nästa stund som ett ansikte utåt åt just ett sådant där frågetecken. Den har så att säga munnen på vid gavel i ett tänkt 'va?'.


Dagens paradox 20161222




Ibland önskar du så att du hade
något att dölja också.
Det verkar precis som om
andra hade det.

Du vill ju vara som andra,
det vill säga kunna
som smälta in i mängden.

Fast om en är just sådan att en kan
som försvinna i en mängd,
så brukar skurkar
vara så beskaffade i filmens
och spioneriets väl hemliga värld.

Och mycket kan säkert sägas om just dig,
men att du skulle vara duktig på
att smälta in i en massa
och samtidigt därför också 'sticka ut',
så är du åtminstone
inte just det.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-22 00:55



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Just det, paradoxalt. Men man måste ju lära sig se även det paradoxala, eller hur! :)
2016-12-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP