Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drottninggatan en decemberkväll 2016

Går under stjärnorna vid Kristinaplatsen.
På väg från, men också till...
På väg från glittriga varuhus med hysteriska
julsånger ekande i huvudet...
På väg hem, till mitt lilla trygga hus...
Den stora granen utanför Konstmuseet skymtar
bakom bussarna som kommer och går...
Passerar, med ett lätt obehag, busskurerna.
Dofterna som avslöjar vem som suttit
och intagit förfriskningar nyligen är överväldigande...
Stank av mänskliga utsöndringar, urin, utspilld öl och
annat av obestämt ursprung.
Samhällets olycksbarn...
Jag ser dem...och jag ser glada och stressiga
människor med julklappar i sina kassar...
Jag har också påsarna fulla...
Ser en bekant bland de öldrickande människorna
på bänkarna.
För några år sen var det en ung man med
livets möjligheter framför sig.
Nu sitter han här...
Under stjärnorna vid Kristinaplatsen...




Fri vers av Stardust VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-21 20:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stardust
Stardust VIP