Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POLSTJÄRNAN

 

På blå sammetsduk

hänger Polstjärnan

 

orörlig blickande

över jordens barn

 

överglänser ljusslingor

i fredens riken

 

skymmer granaters eldsken

i krigens riken

 

konstaterar sorgset

att tiden är ur led

 

ondskan regerar ostörd




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 573 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-12-27 17:15



Bookmark and Share


  ULJO
Väl förmedlat
2016-12-29

    Dan Myrbeck
- En enkel Polstjärnan, tack!
2016-12-28

    ej medlem längre
ja, verkligen, tidens axlar och höftleder har hoppat ur led, fint grepp med Polstjärnan som förresten nästan i prick befinner sig där som den tänka jordaxeln finnes..

som i dikten, kunde mycket väl denna stjärna tänka om vårt släktes haveri... fint svetsade verser, tätt tätt, bra bra!
2016-12-28

    Jag är fan större än Sartre
Förträffligt diktat av dig!
2016-12-28

  Lars Hedlin
Starkt nära och insiktsfullt
2016-12-28

  Blomma-Stjärna VIP
polstjärnan och vi ser och hör skriken- men ingen helande störning av "granaters eldsken i krigens riken!
2016-12-27

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Tyvärr en riktig slutsats.
Vi får väll kämpa på från en lägre utsiktspunkt.
Gör det bästa av livssituationen.
TBG.
2016-12-27

  ResenärGenomLivet VIP
Sorgligt att det ska vara så i vår värld...önskar att alla skulle kunna njuta av stjärnorna...
2016-12-27

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som belyser situationen i världen!
2016-12-27

    ej medlem längre
Sorgligt berörande ord om världens tillstånd just nu.

2016-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP