Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När viljan är sjuk

Jag vill mer än vad jag kan
vill vara hurtig och glad
sån som kan spara pengar varje månad
köpa lägenhet, skaffa hund
jobba och plugga och träna och vara social

men, sån är inte jag

Med hjärtat bankande i mitt bröst
ibland orkar jag inte ens ur sängen
hjärnan den är trög och seg
och de säger att jag är intelligent men...
vad vet jag?
Jag drömmer och jag planerar
försöker och blir frustrerad

Jag är sjuk på sånt sätt man ska dölja
mentala hinder och kvinnoproblem
Kroppen min den slåss mot sig själv
och sinnet är bara fullt med vilja
stark och envis vilja som bara ställer till problem

jag vill jobba, vill plugga, vill äga lägenhet och ha husdjur
vill inte fatta mina gränser, vill inte acceptera förlust

men nu ligger jag här en jul
gråter, jag är slut!
jag kan inte spela med, all energi för länge sedan borta
sängen den har klorna i mig
men det spelar ingen roll hur länge jag ön sover
tröttheten den sitter i märgen

Socialfobi, generaliserad ångest, depression, och endometrios

Stämplar som ska förklara
men jag kan inte förklara
hur djupt tröttheten går




Fri vers av missrjs
Läst 276 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-26 00:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

missrjs