Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonstans vaknar världen just i detta ögonblick

någonstans vaknar världen

just i detta ögonblick

 

som där vid kolmilan

där pojken börjar en ny dags id

 

han värmer sina frusna händer vid elden

vänder blicken mot gryningsljuset

och ser att isen i hans pappas skägg börjat droppa

 

mjuka rännilar blöter den yrvakna dagern

hälsar jorden med ny värma

 

© Birgitta Wäppling. 26 december 2016

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-12-27 10:25



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin scenisk bild som får mig att relatera till berättelser från min pappa där han berättade om när han som barn gick till farfar vid kolmilan.
2016-12-27
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP