Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Upphovsrätt

Kära skrivarvänner!
Hur hanterar ni upphovsrätten? 

Jag intresserar mig för  såväl text som bild och har noterat att det finns flera duktiga skribenter här, i detta forum som kopierar bilder "från Google" eller "från internet" och lägger ut dessa tillsammans med text på sin egen sida. 

Detta är inte okej! Lika lite okej, som att kopiera en annan persons text och använda den utan att inneha upphovsrätt.  Och detta hänger inte ihop med huruvida det sitter ett ©-tecken på bilden/texten eller inte. Upphovsrätten upphör inte för att en bild hamnar på nätet eller kan hittas via Goggle. Är bilden tagen 1969 eller tidigare kan du dock lägga ut den med gott samvete. Du kan däremot använda en annan persons bild om du har tillstånd.

Skärpning!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mymlan58 VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2017-01-03 22:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra att du tar upp detta ämne. Jag har skrivit texter om detta och publicerat här. Jag är insatt i lagen om upphovsrätt. Det finns inget som heter godtro och en upphovsman har alltid rätt att kräva ersättning.
2017-01-05

  Annie b'larsson VIP
Bra du tar upp detta viktiga! Vad jag förstår får man skylla sig själv när man publicerar sig här; bilder såväl som texter. Skulle någon tjyv vilja ta för sig, kan jag inte göra mycket åt det. Nätet är julafton för de kriminella. Man får vara så försiktig man kan. Men det hjälper nog inte mycket. Jag har blivit bestulen. Det är trist.
2017-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Mymlan58
Mymlan58 VIP