Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samerna kallar det Sápmi

 

 

Jag längtar efter ett öde land

där vinden är en smekning på kinden. 

 

Där vattnet är friskt och kallt

rör vid mina händer.

 

Där min själ känner sig fri

att njuta 

av ett öde land.

 

Denna norra del av vårt avlånga land

där tiden 

känns som om den är befriad

av allt jäkt och stress.

 

Där jag kan vara ensam

att bara sitta och njuta

vid en fjällbäck.

 

Bara meditera

och i kontemplation direkt 

med allt dettas Skapare!




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-04 00:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert du beskriver denna fina del av Sverige...din text ger ljuvliga bilder...
2017-01-04

  Blomma-Stjärna VIP
fint om sameland och fjällbäcksfrid!
2017-01-04

    jaybird
Samerna lär sitta ner och ta en paus när de kommer fram till ett svårforcerat vattendrag. Just för att inte göra något farligt förhastat beslut.
Vet inte om det stämmer idag men det är en bra tanke.

Kloka funderingar växer fram vid fjällbäckar.
2017-01-04

  WyS VIP
Andas in frid i sapmi!
2017-01-04
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP