Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägnad M


tankar som möts på fiberns autostrada

det är vinter och dagarna möter kylan

snöflingor dalar

och tid växlas mot tid



det kommer fredagar

då våra rum inreds med samtal

 

allt fortgår

utom tankarna som i slow motion inväntar kamerans slutartid

innan dess är vi var sitt diktjag som ännu inte mötts

bokstäver som formats till ord mellan två fönster

ord som uttalas och möts däremellan,

ord om faller till föga

 

och de här raderna finns

när bokstäver format sina ord från ingenting

från en tanke

 

hör hur meningarna tar sin väg

genom fiberoptikens autostrada

hur de halvvägs möter dina

 

ett ögonblick vet de mer än vi om samtalet

innan det förmedlas till var och en av oss

 

att gå från bokstäver till närvaro

från en punkt till en annan

 

inom oss uttalas orden

eftertänksamt läser vi varandras ord

högt

 

söker innebörden

i det outtalade

 

© Birgitta Wäppling, 4 januari 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-01-05 07:33



Bookmark and Share


  Feminaz
"Att gå från bokstäver till närvaro" Vilken mening, bra uttryckt!
2017-01-06

  Jeanne-Marie VIP
Så tankeväckande... och ja, det snöar i Göteborg idag! Tänk om vi får en sån där sagovinter som vi fick förra året då snön hängde från tyngda grenar och allt var gnistrande vitt.
2017-01-05
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP