Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Märkligt besök

En förmiddag i januari
två främlingar i mitt kök
diskret granskande
min tårögdhet
och min odiskade kastrull

Granitkaklets rutor bakom
den blonderade kvinnan
precis så mörka och kalla
som den värkande svärtan
under min äggbleka hud

Den brunhåriga utandas
frågetecken av koldioxid
genom sin mjuka sköterskemun
vänligt välmenande
Sömnen då?

Ögonen hennes ansikte
så outhärdligt perfekt
nästan skrattretande
kontrasterande till mitt
oangenämt plufsiga

En hänsynsfullt snabb
snegling på armbandsuret
kort blick i samförstånd
A4:an av frågor avklarad

Tack för att ni kom
säger jag rart och äkta
som en inställsam servitris
med ansträngt leende
tack det var verkligen snällt


Dra nu åt helvete
och låt mig dö ifred






Fri vers (Fri form) av Cillur73
Läst 552 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-01-05 00:48



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Wow så jäkla bra, vilket slut!
Tokgillar din stil.
2017-01-14

  Bearded Bear
Åååå så bra!! Bokmärke på den :)
2017-01-12

    ej medlem längre
det var så lite... den var verkligen värd det! tack för att du delade med dig!
2017-01-06

  Cillur73
Tack snälla för din uppmuntrande kommentar! <3
2017-01-05

    ej medlem längre
så stark text, kolfiber, och krut...tycker om flera/många strofer här, tex:


"Granitkaklets rutor bakom
den blonderade kvinnan
precis så mörka och kalla
som den värkande svärtan
under min äggbleka hud

Den brunhåriga utandas
frågetecken av koldioxid
genom sin mjuka sköterskemun
vänligt välmenande
Sömnen då?"

hoppas många läser detta poem, det är det värt alla dagar i veckan! applåd! tack.

2017-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Cillur73
Cillur73