Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LJUS I MÖRKER

Flickan gick i mörker

letade alltid efter ljus

 

hon visste att det fanns

osynligt någonstans

 

kanske en låga inuti

som flämtade svagt

 

svältfödd på kärlek

våld som vattnade hat

 

den flickan kände jag

hon är en annan nu




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-01-08 17:40



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Minnen som berör, men det känns bra att det inte är likadant längre...
2017-01-14

  Lars Hedlin
berör inom
2017-01-12

  KattenKin VIP
Känns igen, skönt att det går att ta sig förbi.
2017-01-11

    ej medlem längre
Bra att det är bättre. Texten berör.
2017-01-11

  M.Eta
Vilken tur att hon överlevde, att hon blev en annan trots allt.
2017-01-09

    Dan Myrbeck
Ja, som tur är är läget ett
annat nu!
2017-01-09

  Fem hjärtan VIP
En stark och berörande dikt om ett maskrosbarn.. Som överlever trots allt!
2017-01-08

  ULJO
Starkt berörande skrivet
2017-01-08

  Poeten Salvador VIP
Du kanske känner henne mer än väl
2017-01-08

    ej medlem längre
djup dikt, personlig dikt, dikt på det sätt som bara du skriver; direkt och utan spretigheter som lätt kan föra vilse... klarheten och skärpan finns alltid där.

texten handlar om en mörk vandring där hoppet står till ett ljus som bara måste vara där nånstans... och hur detta ljus långsamt, under färden, förvandlar den resande till någon annan... slutversen magnifik! applåd. tack.
2017-01-08

    Jag är fan större än Sartre VIP
Livet handlar om att vara realist, men ändå vara stark nog att ta sig framåt med hjälp av vilja och drömmar.
2017-01-08

    ej medlem längre
En dikt om styrka och kraft att överleva...trots allt..
2017-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP