Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dessa rader kom till vid en sjukbädd....


Som doften av ett liv

Med änglar vid min sida
finns jag till i tysta rum.
Stängda vita dörrar
under januarimorgonens
bleka himmel.
Hjärtats jämna slag ritar
vackra kurvor på en skärm.

I tysta och vita rum
spelar jag huvudrollen
på livets stora estrad.
Hjärtats rytm
så lyckligt ovetande
om det som änglarna redan vet.

När jag inte längre är
då ska du läsa min ord på djupet,
mellan raderna,
in i skuggorna
och
i de utsirade linjerna.

Ta mina ord i din famn,
omfamna dem med dina ögon
och måla ditt hjärta i deras nyanser.
Jag finns i varje stavelse
som liljekonvalj
som doften av ett liv
en junikväll

Det finns något trösterikt
i januarigryningen

ändå.


Copyright text och bild/ÄNGLAÖGON




Fri vers av Änglaögon
Läst 643 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2017-01-08 17:56



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
Du skriver så magiskt och vackert. jag finner hopp i dina ord. Tack.
2017-02-23

  Ljusletaren
Hopp i stadiets sista slut. Mycket fint och berörande och varmt skrivet. Bravo!
/kram
2017-02-13

  Lars Hedlin
Oerhört bra och vackert :)
2017-02-10

    ej medlem längre
Mycket välskrivet, trovärdigt och vackert.
2017-01-26

  Salvation Pepper
Hoppets ljus vid en sjukbädd.
Fint.
2017-01-26

  Goraxy 89 Orion VIP
Wow - Vilka bilder av tysta rum, vita och sterila. Larmknappen inom räckhåll. De starka lysrören - avgränsande skärmar mellan de med hydrualpumpar försedda sängarna, droppställ, katetrar, spinalbedövning, cadpump, näsgrimma. Vad jag hatar att ligga som ett paket och ibland hallucinera när njurarna sviktade.
Vad höll en vid liv egentligen? sjukvårdspersonalen är verkliga hjältar och läkarna, kirurgerna. Slutorden i din dikt är så fantastiska - "Det finns något trösterikt
i januarigryningen

ändå."
2017-01-16

  Anya VIP
Så fint fångar du sårbarheten med livet...
2017-01-11

  Lena Själsöga Keijser
att stiga in i dina ord
är att stiga in i den
vackra
tystnaden

Tack
2017-01-09

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbart skrivet med vemodet hängande som " doften av ett liv"!
2017-01-09

  ULJO
Otroligt fint. Gillar
2017-01-08

    ej medlem längre
Oerhört vackert klingar dina ord.
2017-01-08

    ej medlem längre
Här var det ett stort djup i denna när du sitter där vid bädden med dina tankar med handen i din
Vackert
2017-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon