Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på Alba


Vardag igen

ser ut genom fönstret

nästan inga bilar på parkeringen

det är vardag igen

äntligen

många har äkt till sina arbeten

efter att ha varit lediga

några dagar mer än vanligt

jag har haft en skön morgon

vaknade tidigt

gick upp

såg på termometern att det var

tolv minus grader

gjorde mig kaffe

satte mig i soffan

tog fram sticningen

stickade några varv på ett par raggsockor

som jag inte ännu vet vem som ska få dom

drack av mitt kaffe

tittade på tv nyheterna

tiden gick fort

det blev frukost

även den framför teven

duschade klädde på mig

diskade det som var

tänkte dammsuga

där tog krafterna slut

det får bli en annan dag

snart ska jag träffa mina vänner

vi ska gå till församlingshemmet

fika prata kanske ta en kort promenad

i morgon ska jag vara hos mina

fyrfota vänner

så det blir ingen dammsugning då heller

ingen tar den i från mig

den finns kvar

när jag känner för att göra det

 

anits 9 januari 2017




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-01-09 11:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Trevlig beskrivning av din vardag och det känns skönt att kunna göra det man orkar och vill, när man känner för det...
2017-01-14

  Anya VIP
Gillar din härliga stil att acceptera när orken inte finns. Behöver lära mig mer av det.
2017-01-13

  Lars Hedlin
Fint och närvarande
2017-01-12

  Niliboy
Berättandets glädje, väl fångat å trevlig läsning! Mycket fint!
2017-01-10

  Eva Helene VIP
Fint i det vardagliga!
2017-01-09

    Dan Myrbeck
Du får hälsa till hundarna!
2017-01-09

    sajo
En underbar text om hur vardagen kommit åter. Skönt du får träffa hundarna igen. Hur gick det över nyår för hundarna? Vi kanske kan ses någon dag. Ska försöka mig på att maska av i min stickning men är lite osäker. En fin bild och du skriver så läsvärt för oss som läser. Applåder.
2017-01-09

  Bibbi VIP
Tack för en fin berättelse.
2017-01-09

  ULJO
Skönt när vardsgslivet åter är igång och dagarna flyter på i sitt normala tempo
2017-01-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP