Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJÄLAFLYKT och RESLUST - tanka

Kyrkans grundvalar

skakar av folkets uttåg

kyrkoskatt sinar

höga chefer reser lyx

för egen snöd vinnings skull

 




Bunden vers (Tanka) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-14 18:30



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Ja, visst håller de på att tanka,
precis som tankarna går i din tanka.

Vår gode Gud
säger säkert
- Gode Gud!


2017-01-17

  Petter Wingren
Om inte kyrkan är relevant har den inget berättigande. Det är alltför lätt att glömma bort ödmjukheten inför det mandat av förtroende ett uppdrag vilar i. Nu är vi alla som arbetar i kyrkan människor vilket vi delar med de flesta som har rätt att ha åsikt i ämnet. Mycket gott arbete sker utan att det visar sig i rubriker. Petter (präst)
2017-01-17

    ej medlem längre
en debattinlägg, en samtidsreflektion som engagerar många.. tack.
2017-01-15

  Marita Ohlquist VIP
Bedrövligt, över måttan bedrövligt, klart deras handlande får följder!
2017-01-15

  KattenKin VIP
Kyrkan har skott sig nog på folk tycker jag. Allt går bara ut på vinning nuförtiden, konkurrens och utslagning, det är ett hårt klimat.
2017-01-14

  ResenärGenomLivet VIP
Sorgligt nog så är det så här, men det är tråkigt att det bara är det dåliga som syns...
2017-01-14

    ej medlem längre
Fiffel och båg har inga gränser nu för tiden!
2017-01-14

  M.Eta
Tyvärr tror många att de har makten i egna händer. Kyrkans folk är inte bättre än alla andra!
2017-01-14

  Marianne Räf
Alla gör nånn gång nått, för egen snöd
vinnings skull, kan vara nödtvunget --
för egen överlevnad, det är jag -------- övertygad om! Ingen är oskyldig!! Ett
ämne, skoj å allvarligt å ta upp, dock !
2017-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP