Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Beichuan

I dunkelt ljus
Jag tänker på den dagen
då vi möttes
då det skrivna ordet
Blev en annan
Verklighet
Jag blev besviken
Din slitna tröja, ditt oklippta hår
Du berättade om skulden
Jag förstod direkt
att du var inte vad jag
Behövde
Men du var harmlös
och du är harmlös nu
och jag var bara på besök
Jag älskade din naiva
upprymdhet
Hur du älskade
alla djuren
och tog hand om dem
Du bar drömmen
jag avfärdade
Trots dess omöjlighet
Vindkraftverken snurrar nu
Snötäckt vinterlandskap
lugnar mig nu
Barrskog i gryning
Tiden har gått
och ur led är den
Utanför fönstret
Jag ser en varg
utanför din dörr
Den är jag
Jag är den
Detta är mitt farväl
Jag är inte farlig,
var inte rädd
Järnvägsspåren
tar slut
i Beichuan.




Fri vers (Fri form) av Glömskan VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-16 23:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glömskan
Glömskan VIP