Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sångtext, till melodin "Min far och jag".


där ute vid gräset, där vilar min pappa

Där ute vid gräset

där vilar min pappa

han har plats i en kista

intill sin familj

 

och alla de minnen

som bär på hans namn

de göms i mitt sinne

och tar mig i famn

 

av dem som stod nära

när jag var liten

var du den som bar

mig vida omkring

 

däruppe på axlar

när jag var pyre

blev världen så stor

att famna ändå

 

av dem som stod nära

när jag var liten

var du den som bar

mig vida omkring

 

som lärde mig våga

att utmana självet

som lärde mig bolla,

och uppmuntrade

 

jag visste ju inte

att du skulle lämna

ditt liv här på jorden

innan tiden var all

 

jag vet att ditt hjärta

tog paus den där dagen

och mojnade livet

för oss som var kvar

 

av dem som stod nära

när jag var pyre

var du den som bar mig

till hav och till äng

 

du lärde mig våga

att inte ge upp

du bad mig om råd

och du lyssnade

 

du följde mig gärna

  vid pianot ibland

och stannade till

  när jag skrev något nytt

 

jag saknar din röst, och din erfarenhet

jag vill fylla min famn med alla de ord

som du gav mig på vägen

men minns nog blott hälften

fast de uppfyller sinnet

och mera därtill

 

jag bär dina drag

och är den jag är

och minnena bär jag närmast intill

jag vet att du ville

förmedla det fina

det storslagna väntar

när våren slår ut

 

jag bär på den ansats

vi format en gång

en pur referensram 

sju knippen med tid

 

jag ville förmedla

till dina barnbarn

en avsevärd del

av allt det där

så se hur de frön som vi sprider för vinden

tar mark och får fäste i myllan till slut

ser du de grenar som sträckes mot himlen

som vidrör en stjärna ibland

då blinkar en himmel, då vinkar en far

till en nyvuxen dotter

och hennes barn

 

till din alldeles egen dotter

och de finaste barnebarn

 

© Birgitta Wäppling, 24 januari 2017


första raden med inspiration av melodin till "min far och jag", av Olle Ljungström.

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 627 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-01-25 22:46



Bookmark and Share


  Bearded Bear
Ååååå vacker så de förslår. Bokmärke direkt!!
2017-01-26

  walborg
Innerlig tacksamhet lyser
2017-01-26
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP