Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stadens viskande samtal mitt i natten


Stadens viskande samtal i natten

Staden
fortsätter att tala...
även långt in på natten.

Även då -- när lyktorna släcks'
eller tonades ner
till nästan minus noll
och ändå strålar
starkare ändå
med sin darrande gloria
regnbågskupolen
i det tillbakadragna
stjärnhimmelsfönstret.

I den dystraste tystaste natten
kan svansen av katten
ses styrka runtomkring
alla asfaltens backar
och tapeten i väggen

låta som någon svarar
eller talar tillbaka
river loss sakerna i väggen
som om vagnar gnisslar fram
och någon vrålar ut en psalm
mitt i den djupa natten
ett sånt kattligt nattligt drama
(som nog aldrig får ett slut)

med ett enda hårstrå
den minsta av penslar
det viskades fram

mot tapeten
över baksidan av väggen
med kinden
mot pappersklippan
ett berg av poesi och ogenomtränglig tid

och hela
vårt tungvrickade sömniga kvarter
kved till
inför detta

det enda penseldraget av tal

mitt i natten

med ett enda katthår

så ärligt naket i sitt språk

oh så obegripligt vaket

som om inget ingenting annat
någonsin varit

viskat mot duken av världen
och örat av staden

någonting, som just har talat
och svarat tillbaka

till ingen alls
och till oss alla.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 452 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-02-08 15:40



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Levande scener.
2017-02-16

  bohemen VIP
Denna text är ganska spännande.

Bohemen
2017-02-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande bilder i fina metaforer, om nattens längtan till någon eller något.
2017-02-08

  Bengt H VIP
Känner mycket längtan i denna. Den tunna penseln ger en sådan sprödhet som om varje detalj vore oförglömlig. Ett rop som når ingen och därför är desto mer värt.
2017-02-08

    ej medlem längre
En njutning att läsa. Underbart berättat
2017-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman