Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återblickar...


sorry but not sorry (Du skrev för länge)

Vet du inte att de är farligt att sitta ner för mycket?
att dricka för mycket! Sova för mycket. För lite
Vet du inte att ensamheten kan döda!?
och att Jim Morrison ljög, man kan inte älska döden!
Det är inget liv, att ligga utslagen på golvet...
munnen full med spya! Vet du inte vad du gör? Du bara går genom mörkret…
Det fanns ingenting annat att göra
du sökte ljus
jag sökte ingenting och jag fann det och de va de vackraste jag kunde tänka mig
smärtan i smärtan
livet i livet
döden...
fresta mig inte
Bilen över på fel sida, accelererar…
De fanns ingenting annat då att tillgripa
mina ögon kunde inte se något annat
hjärtat va för öppet
tiden gick för långsamt, och för fort
tiden gick inte alls, de omöjliga bara fanns
och skapades, ur ingenting
och levde
skrattade
jag försökte bara döva skratten
Har inte skitit på en veckan
och jag mår skit
de finns en ironi…
Jag behöver mer
måste finnas mer
allt är äckligt
farligt
otillräckligt

Ta på mig
skratta åt mig
kyss mig
min bröstvårta
ta på mig
smek mig
du behöver inte älska mig
men du kan le
så där med ögonen
och låta mig låtsas
enstund.
Du kan stampa på min kärlek när du går
du kan håna den när du åker
men nu
låtsas med mig
bara en liten stund
Whiskey och kolsyrat vatten
hesa fredrik
måndag morgon, rullar ur sängen
det finns inget
de finns inget
det finns inget, ingenstans att ta vägen
skakar på en ölburk
tömmer ett askfat, hittar ett till, och sedan ett till…
Väntar
väntar
väntar
Ingenting kommer, mer än det man fruktar, en timme närmare att gå ut, att ställa sig på busshållplatsen, kolla ut på allt man redan sett genom ett fönster, sätta sig på vagnen, känna den ringla fram motvilligt, kliva av, vinden vill inte att du går dit, ingenting vill se dig där… mer död än liv… men de behöver dig, tystnaden, hatet, uppgivheten, arbetskamraterna, cheferna, pengarna, lönen...
Sedan vände det, men inte innan det nästan dödade mig
men inte innan kärleken kom och gick
en film på mobilen, en bakfull morgon, sugandes på en dildo
verkligheten är inte Hollywood.
Och allt jag kände
va
stackars sate
stackars, vackra sate…
Vem är du?
vem gör så?
varför?
detta va slutet på det gamla
och början på det nya
nu
är det nya, början på det nyare
tänk, tänka, tänk
men jag försökte runka åt det
innan jag sa något




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-22 19:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson