Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Treåringen

Treåringen stampar och skriker. Han hade v i s s t sett
tusenmillioner människor där han stod med kompisarna
efter sighteeingen i huset bakom.

Mamman, som flytt från europeisk fattigdom, hade 
aldrig kunnat neka honom något och hans rika pappa
som räddat hans utblottade mamma, när hon kom till
det stora landet, han hade aldrig tid med uppfostran av
sin son. Det var därför, som 3-åringen stampade och
skrek, att de andra hade fel, när de räknade. De sa', att
det inte var tusenmillioner människor han sett vifta mot
honom.

Det var därför kompisarna till slut suckade och nickade
ja, - höll med den lille pojken, som slagit sig ner i sin
sandlåda och börjat bygga hus, broar, men framför allt
murar. Helt utan vetskap, ja av ren naivitet, förstod
han inte, att den grymma verkligheten alltid kommer
att hinna ifatt, att lögnerna kommer att avslöjas, att
tusenmillioner arga, hämndlystna människor kan ropa
högre än en 3-åring kan stampa, skrika och hota.

Att en gång kommer det att visa sig, att kejsaren var -

Naken 

 

 

 

 




Övriga genrer (Satir) av Ingrid Trolle
Läst 663 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-01-28 22:07



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Har en till - varsågod:

När Trump fick en syl i vädret,
får få asyl i landet.

2017-02-02

    Dan Myrbeck
Bra skrivet!

Ska man ta plats i Vita huset,
gäller det att inte vara
för fyrkantig för
ovala rummet.

2017-02-01

  walborg
Tack för en stark inkännande berättelse med många perspektiv.
2017-01-30

  Bo Himmelsbåge
Just så...!
Jaa...en klarögd treåring kan säkert se sakers tillstånd, som vi vuxna varken kan eller vill se...
Vi är för upptagna av viktigare ting; som att bygga hus, broar och framför allt murar... mellan oss...
Ett beteende som treåringen redan börjat ta efter i sandlådan, av ren frustration...
Men... en dag ska murarna falla...
och tusenmillioner upprörda människor
ska skrika ut sin frustration...
när Världen ligger där...
Naken

Bokmärkes!

2017-01-29

  Lars Hedlin
Väldans bra och starkt
2017-01-29

  Ulf Ekeram
Ja, när vi var tre år, hade vi alltid rätt
Det var därför vi så ofta grät. Kram ulf.
2017-01-29

  Marita Ohlquist VIP
Starkt och bra!
2017-01-29

  Eva Helene VIP
Så sant! Engagerat och välskrivet!
2017-01-29

  ULJO
En dyster och sann verklighet du målar upp. Bra och viktigt att synliggöra
2017-01-29

  KYREUS of Sweden
Starkt om Verkligheten
2017-01-29

  Stanley Rydell
Skickligt avslöjande av den infantila makten i en enkel berättelse. Endast sanningen gör fri. Det kommer en tid för medmänsklighet.
2017-01-29

    Sefarge VIP
Varför skall det alltid
vara en person som
vill att man ska se upp
till just honom.När han
själv ser ner på andra
Medmänniskor?
Bra skrivet!
:)

2017-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Trolle
Ingrid Trolle