Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
första citatet och sista är Charles Bukowski


närvaro...

Det är ett sätt att vara. Ett sätt att se saker. Man ser samma saker. Fast mer. Snabbare. Och man kan läsa in mer. Bara titta på folk. Hela historier på några få ögonblick. Gamla bekanta över en dialog. Bara titta på folk. Interagera med dem. Sakerna de säger, och varför, känslorna de uttrycker… i dialog, i handling, inskrivet i kroppsspråket, i en blick. Något nytt. Ett nytt sätt att vara… ett mer levande sätt, ett mer farligt sätt…
Brottas med en avstängdhet. En tysthet. Jag ser allt. Tar in allt. Folk. Ansikten. Ljudet av vinden. Rörelserna av kläderna. Känslan av skorna mot marken. Jag känner en apati. Jag känner avståndet. Lugnet. Andras känsloliv. Kopplar ihop event. Allt sker som på en linje. Som skrivs. Som ändrar skepnad. Blir mörk, blir ljus, blir ingenting, bara ännu en grej. Ju mer man säger något ju mer dör det.
”Kerouac went on the road as a sort of self forfilling act… I did it becasue everything was DEAD. There where nowhere else to go… “ “where you scared that it was too early?”
“I was just afraid, that’s all”
Letar efter liv, allt känns dött, dött och accepterat dött. Ska vi bara vänta på det? Nej! Vi skall lägga allt på ett kort. Vi skall våga. Vi skall dra de så långt det bara går. Vi skall sälja allt. Göra allt. Se allt. Frysa i de vilda. Uppäten av flugor. Kan inte vänta på det! I värmen, med frukost, och dusch och kärlek. Då finns de ingenting att skriva om. Och jag behöver trycka ner tangenterna som om livet vore beroende av det. Svettas bort i värmen. Förbannad av evig motvind. Kastad in i nya omöjligheter. Sparka Musse ur huvudet, ur själen på en, döda Hollywood rullarna, och den romantiska döden av hjältarna.
"Calm my mind with mellow thoughts
oh you fuel my heart and blood inside
fearless and flawless you wish I was
DAM DAM
DAM DAM
Climb the walls within your high
you better wait up and rest awhile
visions of another life
DAM DAM
DAM DAM"
Sätt pistolen mellan ögonen på den tecknade musen. Ladda magasinet. Tryck på avtryckaren. Befria dig. ”your gonna be out of here so fast you gonna feel like your as been skinned babe!"
KLICK
PANG




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 167 gånger
Publicerad 2017-04-22 19:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson