Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var natt hörs

Var natt hörs Ljudet
från skapelsens innersta processer
rusa genom natten
Medan verkligheten flyter upp i rummet
sedan dagens försiktiga sökande
efter den verkliga bilden av
människans uppfattning om sitt jag
som far in genom mitt rums sprickor
Det enda vi alltid kan vara säkra på är
att var morgon överlämnas det som var du till dagen
sedan natten som hastigast skurit ut din spelpjäs
till vardagens intetvarda
och ett liv som bara skuggan kan ge dig
Föräldralös
Viljelös
och med en kropp som knappt tränger undan ljuset
Vad som behövs är en skapelse så stor
att människorna från den sjaskiga verkligheten bryter ut i sång




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 245 gånger
Publicerad 2017-02-02 20:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson