Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trasiga grunder


Trasiga grunder

"Vi behöver nya och klimatsmarta energikällor - hur ska de fungera och vilka möjligheter finns? Vi vill göra vårt liv bättre och mer miljöansvarsfulla - hur ska vår teknik se ut imorgon? Temperaturen ökar på jorden och isarna smälter - hur vet man det? Universum genomsyras av mörk materia och kanske kan en kraft beskriva all fysik - hur kan man förstå det?
Om du kittlas av dessa och liknande frågor och vill studera på ett program där 90% av studenterna får jobb inom ett år av sin examen - då är Fysik i Lund något för dig. Programmet börjar med ett tvåårigt basblock, där du bevarar din valfrihet, men får pröva på olika tillämpningar. Sedan kan du specialisera dig mot fysik som till exempel inriktas mot livets grundstenar eller elementarpartikarnas värld, mot nya material eller bättre energikällor, lasrar och kvantdatorer."
anledningen jag sökte in.
anledningen jag ligger efter i typ allt- https://www.youtube.com/watch?v=71OmoeNEngk
:/
men tanken är, ge inte upp.
tanken är, jobba 50% studera 50%, en kurs som läses i 100% behöver jag göra i 200%.
När 4 kurser läses på 100% på 40 veckor.
Hade jag behövt läsa 2 kurser 100% på 40 veckor.
Gått om sedan grundskolan, gått om klass 7 och 9.
Gått ett år i IV på gymnasiet.
Tog aldrig studenten i gymnasiet.
Gick ett extra år på folkhögskola.
Om jag förstår min historia rätt, behöver jag göra om för att göra rätt.
Inte som alla andra.
^^
Insikten gör mig mer lärd, så när allt sviktar.
Tar jag ett steg bak, ser över, och bestämmer mig för att lösa det på ett annat sätt.
Har aldrig gett upp, har bara tagit längre tid på mig.
Kolla vart jag kommer ifrån, kolla vart jag har hamnat, alla mina egna val.
Så jag vet det går, jag vet var jag ska nu.
Målet är PhD vid 40års åldern.
För Kosta, dog när han var 40.
Jag fortsätter som så.
Begränsar mig inte av felsteg, tar fler än vad tiden ger!




Fri vers (Fri form) av Origa Rael
Läst 254 gånger
Publicerad 2017-02-03 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Origa Rael
Origa Rael